breipatroon trui voor beginners

Het leuke aan breien vind ik dat je iets unieks voor jezelf kunt maken. Ook met een breipatroon kun je je eigen creativiteit erin kwijt, al is het maar door het gebruiken van de kleuren of kleurencombinaties die je zelf mooi vindt. Het patroon van deze damestrui is een mooi en tijdloos basispatroon, waar je prima meerdere van in je kast kunt hebben liggen. Ik heb zelf inmiddels al drie van deze truien met V-hals gebreid.

Als je op zoek bent naar een leuk en goedkoop project voor beginners, dan is deze damestrui waarschijnlijk wel iets voor jou. Dit breipatroon is speciaal gemaakt voor het breigaren Royal van Zeeman of Saskia van Wibra. Deze breigarens gebruikte ik zelf heel veel toen ik begon met breien, maar omdat ik hier geen patronen voor vond, moest ik altijd alles omrekenen. Daarom vind ik het nu leuk om van mijn eigen patronen ook versies te maken voor deze budgetvriendelijke garens.

Als je de basis van het breien onder de knie hebt: steken opzetten, recht  en averecht breien en het afkanten van steken, kun je deze trui breien. Als je nog niet zo ervaren bent, is er geen reden tot paniek. Op het YouTube-kanaal van Ikwilbreien vind je stap-voor-stap tutorials waarin wordt uitgelegd hoe je deze trui kunt breien. https://www.youtube.com/playlist?list=PLS2hUY5zvl0mmJIqLjkv1O4y7MBNCaVbZ

Voor mijn maat (38) had ik 4 bollen breigaren nodig. Ik gebruikte Royal Batik, dat was op het moment dat ik het kocht 2,29 per bol. De effen kleuren Royal zijn op dit moment 1,29 per bol. Het garen Saskia van Wibra, dat vergelijkbaar is, is 1,25 per bol. In mijn maat zou ik dus al voor 5 euro aan materiaal een trui kunnen breien. Niet gek, in deze dure tijden. Voor 5 euro heb je uren plezier met je hobby en een trui als resultaat!

Het patroon bestel je hier: https://ikwilbreien.nl/products/breipatroon-damestrui-v-hals-voor-zeeman-wibra-breigaren

Koop je de digitale versie, dan heb je hem binnen enkele minuten in je mailbox!

Projecten