Breien in het vliegtuig

Ik heb de afgelopen weken een mooie rondreis gemaakt door Amerika. Het is een lange vlucht naar Amerika en dan zou ik het liefst wel willen breien. Ik ben een beetje gaan zoeken naar de mogelijkheden en het is gelukt!

Het blijkt toegestaan te zijn om scharen mee te nemen op vluchten naar Amerika, maar wel alleen kleine. Nou is het wel verboden om scherpe voorwerpen mee te nemen en mijn kleine schaartjes hebben wel een scherpe punt, dus dat leek me toch niet echt geschikt. Toen vond ik dit opvouwbare schaartje, waarvan ik las dat die goed meegenomen kon worden in vliegtuien, dus die wilde ik eens uitproberen. 

Ik las ook de tip om als breinaalden houten rondbreinaalden mee te nemen en voor de zekerheid nog andere breinaalden in je ruimbagage. Deze tip heb ik braaf opgevolgd en de missie 'breien in vliegtuig' is geslaagd. 

Ik durf niet te garanderen dat het altijd lukt als je deze tips volgt. Over breinaalden staat er niks specifiek in de regels, maar ik kan me voorstellen dat degene die de controle uitvoert dit als 'scherp voorwerp' zou kunnen zien. Houten breinaalden vallen niet op in de scanner, maar als je tas er om een andere reden uit wordt gehaald, dan kunnen ze natuurlijk alsnog in beslag genomen worden. Zo had ik eens een reisgenoot die per ongeluk een zakmes in zijn handbagage had laten zitten. Hij werd aangesproken op het zakmes, maar toen ze zijn tas openmaakten zagen ze ook een houten brievenopener die hij als souvenir had gekocht en die moest hij ook alsnog inleveren. 

Ik was wel een beetje bang dat het niet zou lukken, daarom heb ik niet een project meegenomen waar ik al uren in had zitten, maar ben ik in het vliegtuig aan een nieuw projectje begonnen. Ik ben van allerlei restjes vierkante lapjes aan het breien, om hier later een deken van te maken. Dit leek me wel een geschikt project om mee te nemen op vakantie. Zo kon ik zowel op de heen- als terugvlucht aan een nieuwe beginnen. En zoals ik al eerder schreef had ik ook nog een setje breinaalden in mijn koffer, zodat ik ook nog verder kon als mijn breinaalden toch niet door de security kwamen. 

De producten die ik in het vliegtuig heb gebruikt, heb ik ook op genomen in mijn webshop, voor als jij het ook wilt proberen. 

Schaar: https://ikwilbreien.nl/products/opvouwbare-schaar-knitpro-mindful

Houten rondbreinaalden in verschillende diktes:
3.0: https://ikwilbreien.nl/products/houten-rondbreinaald-80-cm-3-0-mm-knitpro-ginger
3.5: https://ikwilbreien.nl/products/houten-rondbreinaald-80-cm-3-5-mm-knitpro-ginger
4.0: https://ikwilbreien.nl/products/houten-rondbreinaald-80-cm-4-0-mm-knitpro-ginger

Nieuws

Meest verkocht

View all
Breipatroon damestrui met V-halsBreipatroon damestrui met V-hals
Breipatroon damestrui met V-hals
VerkoopprijsVanaf €3,00
Breipatroon hoodie voor kinderenBreipatroon hoodie voor kinderen
Breipatroon hoodie voor kinderen
VerkoopprijsVanaf €3,00
Scheepjes ScrumptiousScheepjes Scrumptious
Scheepjes Scrumptious
Verkoopprijs€3,50
Bespaar €4,30
Breipakket babytruitje. Patroon + materialenBreipakket babytruitje. Patroon + materialen
Breipakket babytruitje. Patroon + materialen
VerkoopprijsVanaf €10,50 Normale prijs€14,80
Breipakket vestje voor baby's en peutersBreipakket vestje voor baby's en peuters
Breipakket vestje voor baby's en peuters
VerkoopprijsVanaf €10,00

Breipatronen

View all

Breipakketten

View all