Superschattig babytruitje. Geschikt voor beginners!

Dit superschattige babytruitje is heel geschikt om te breien voor beginners. Het ziet er misschien moeilijk uit, met knoopjes en met dat plaatje erop, maar dat valt erg mee. Het truitje wordt in één kleur gebreid en het plaatje wordt er later op geborduurd.

Bij dit breipatroon heb ik een video gemaakt waarin elke stap wordt voorgedaan. Ik ga er wel vanuit dat je de basis van het breien kent: steken opzetten, recht en averecht breien en afkanten. Als je dat kunt, dan kun je dit truitje maken. Dingen als hoe je de knoopsgaten maakt, hoe je het plaatje erop borduurt, hoe je de halsopening maakt en hoe je knoopsgaten maakt laat ik allemaal zien in de video. Wil je de video alvast bekijken? Je vindt hem hier: 
https://www.youtube.com/watch?v=EAccFpMJ5h8

Dit truitje heb ik gemaakt met het breigaren Organicon van Scheepjes. Dit is een lekker zacht en 100% duurzaam geproduceerd katoenen garen. Het is verkrijgbaar in prachtige pastelkleuren, dus ideaal voor babykleding. 

Ik heb het patroon oorspronkelijk ontworpen voor het breigaren Royal van Zeeman, volgens mij een zeer populair acryl breigaren. Toch hoorde ik regelmatig van mensen dat ze hun baby liever geen acryl aantrekken (heb ik trouwens wel gedaan bij mijn kinderen). Vandaar dat ik ook een versie voor dit katoenen breigaren heb gemaakt. 

Ik bied ook een kant-en-klaar pakket aan, met het patroon en de materialen. Dit bestaat uit het uitgeprinte patroon, 2 bollen Scheepjes Organicon, 4 knoopjes, genoeg wit garen voor het plaatje en naaigaren om de knoopjes eraan te zetten. 
https://ikwilbreien.nl/products/pakket-babytruitje

Helaas kan ik geen breigaren van Zeeman verkopen in mijn webshop, dus daarvan heb ik geen materialenpakket beschikbaar. Het patroon dat ik speciaal voor dit breigaren heb ontworpen verkoop ik wel nog. 
https://ikwilbreien.nl/products/babytrui-met-opmaaspatronen-royal-zeeman

babytrui breien voor beginners
Ik vond het zelf een erg leuk project om te breien. Ik heb uiteindelijk 10 van deze babytruitjes gemaakt: de 5 voorbeelden van het Zeeman breipatroon en de 5 voorbeelden van het Organicon breipatroon. Bij de 10e vond ik het nog steeds leuk en vond ik het bijna jammer dat het klaar was. 
Projecten