Tweede trui met hetzelfde breipatroon: damestrui met V-hals (geschikt voor beginners)

Ik maakte deze trui al eerder in het effen bordeaux rood. Hier heb ik een breipakket (ook voor beginners) bij gemaakt met video's, waardoor iedereen het kan maken. 

De trui bevalt mijzelf zo goed, dat ik er nog één wilde breien. Het breigaren is vrij dik en daardoor is de trui heerlijk warm. De verwarming kan makkelijk een graadje lager en het is nog steeds comfortabel. Dit dikke breigaren, Truly Scrumptious van Scheepjes, brei je ook op dikke breinaalden, dus de trui is ook nog best vlot klaar. 

Ik kon alleen niet kiezen in welke kleur ik de trui wilde breien. Ik vind zoveel van deze kleuren mooi. Dus ik heb besloten om een trui in 3 kleuren te breien. Ik ben het breien van deze trui nog steeds niet zat, dus misschien maak ik er nog één in de kleuren die ik hier niet in kwijt kon. Ik vind de paars en roze van Truly Scrumptious ook heel mooi, dus misschien combineer ik die nog met zwart voor een derde trui. Maar dat wordt op zijn vroegst volgende winter. 

Ik heb de kleuren niet helemaal gelijk verdeeld. Ik heb wat meer toeren in de bovenste kleur gedaan, omdat die minder steken heeft per toer, door het afkanten voor de armsgaten en de hals. Doordat een deel van het voor- en achterpand over mijn schouders zit, zie je helemaal niet dat dit eigenlijk een langer stuk is. Het lijkt zelfs juist korter. 

Wil je deze trui ook in meerdere kleuren breien, in plaats van de uni variant die ik als breipakket aanbied? Je kunt ook het breigaren en het patroon los bestellen. Als je minstens 6 bollen Truly Scrumptious bestelt, dan krijg je de digitale versie van het breipatroon gratis. Je moet het patroon er wel bij bestellen, maar dit wordt als korting gegeven bij het afrekenen. Zo is het even duur als het breipakket. 

De instructies in het patroon zijn voor de effen variant. Als je de trui in meerdere kleuren wilt maken, dan kun je zelf indelen welk stuk je in welke kleur wilt. Ik heb het ongeveer gelijk verdeeld, maar je kunt er ook een leuke gestreepte trui van maken, of meer kleuren gebruiken. 

Bij het patroon staat aangegeven hoeveel bollen breigaren je nodig hebt voor de effen variant. 

Projecten