Zoveel uit 1 bol! Proeflap(je) van Scrumptious van Scheepjes

Wanneer ik een breigaren voor het eerst gebruik, dan maak ik altijd een proeflapje van een hele bol. Zo kan ik ook voor toekomstige projecten uitrekenen hoeveel bollen ik nodig heb. Dat is zeker ook handig wanneer je zelf je eigen patronen maakt. Nu komt het helemaal van pas, nu ik ook patronen aan het maken ben voor andere maten dan mijn eigen. Ik schrijf het op en stop het met het etiket in een map en dit noem ik mijn breigarenbibliotheek. 

Met dit 'proeflapje' ben ik behoorlijk lang bezig geweest. Dat vind ik niet erg, want ik heb graag ook een simpel projectje bij de hand voor als ik de kinderen om me heen heb, of als ik TV kijk. Dan laat ik de projecten waarbij ik echt op moet letten even liggen. 

Dit is 1 bol van het breigaren Scrumptious van Scheepjes. Dit is een normale bol van 100 gram. Hier haal ik dus echt veel uit. Dit zijn 200 toeren van 100 steken. Mijn stekenverhouding is 22st x 30 tr = 10x10 cm. Ik heb nog niet uitgerekend hoeveel breigaren ik nodig heb voor 1 trui voor mezelf (maat 38), maar ik denk dat ik aan 3 bollen eigenlijk wel genoeg heb. Deze proeflap is al bijna de breedte voor een voor- of achterpand voor mij en een stuk langer. Voor mijn zaak is het natuurlijk wat minder gunstig, zo weinig bollen nodig voor een trui voor een volwassene. Ik zou liever meer verkopen :) Maar het past wel bij hoe ik altijd werk, projecten voor een gunstig budget. 

Breigaren