De basis van het breien bestaat eigenlijk uit maar 4 technieken: steken opzetten, de rechte steek, de averechte steek en afkanten (het beëindigen van je breiwerk). Deze 4 technieken vormen de basis van bijna ieder breiwerk. In deze breiles voor beginners leer je in 2 uur deze 4 technieken. Je krijgt ook mijn minicursus erbij met alle video's, zodat je het thuis nog eens terug kunt kijken.

 

Wil je je meteen aanmelden voor de breiles? Klik dan hier: https://ikwilbreien.nl/products/breiworkshop-in-medemblik-16-maart-2024

De eerstvolgende breiles vindt plaats op 16 maart 2024 bij Lodge 61 in Medemblik om 14:00 uur. Komt dit niet uit, dan vind je de andere data van dit jaar in de agenda: https://ikwilbreien.nl/collections/agenda

De breiles is inclusief materialen en koffie of thee met wat lekkers.

Wat is er nou zo leuk aan breien? 

Ik vind breien in de eerste plaats gewoon heel leuk om te doen. Het is heel rustgevend, maar het geeft ook veel voldoening om zelf iets te creëren. Voor mij is breien ook om praktische redenen mijn belangrijkste hobby geworden (ik vind heel veel dingen leuk). Ik naaide bijvoorbeeld ook, maar daarvoor moest ik altijd veel spullen tevoorschijn halen en nam ik bijna de hele eettafel in beslag. Als ik ga breien, dan heb ik alleen de naalden en de bol waar ik mee bezig ben nodig. Dat kan ik overal doen waar ik ruimte heb om te zitten. Mijn breiproject pak ik veel makkelijker even op als ik maar een kwartiertje heb en breien is ook iets dat ik makkelijk kan doen met de kinderen om me heen. 

trui breien

Het leuke aan breien vind ik ook dat je je kledingstuk helemaal naar je eigen wens kunt maken. Je kunt het natuurlijk zo maken als in het patroon staat, maar je kunt het ook wat langer of korter maken, je kunt de randen in een andere kleur maken, streepjes toevoegen of een kabel of een ander effect. Ik krijg regelmatig foto's van mensen die een heel eigen draai hebben gegeven aan een van mijn basispatronen. Zo kun je je eigen creativiteit er heerlijk in kwijt (maar het hoeft niet). Het naar eigen wens maken kan ook heel praktisch zijn, als je standaard kledingmaten niet goed past. Ik heb zelf blijkbaar korte armen en bij gekochte kleding moet ik bijna altijd de mouwen omslaan. Brei ik het zelf, dan maak ik de mouwen een paar cm korter dan in het patroon staat. 

Beginnen met breien

Als je net begint met breien, dan raad ik altijd aan om met een sjaal te beginnen. Daarmee krijg je de basis van het breien goed onder de knie. Bij de workshop zit alles wat je nodig hebt voor je eerste sjaal.

Heb je je eerste sjaal af, dan kun je als volgende stap al met een trui of een vest te beginnen. Daar zijn dan weer een paar nieuwe technieken voor nodig, maar dat is niet moeilijk als je de basis eenmaal kent. 

Patronen voor beginners

vest breien voor beginners

Mijn missie is om mensen te laten breien met plezier en te zorgen dat hun breiwerk slaagt. Ik richt daarom mijn patronen en breipakketten ook echt op beginners. Bij ieder patroon heb ik een video gemaakt waarin ik alles laat zien wat niet tot die eerste basis behoort, zoals het meerderen van steken zodat de mouwen van beneden naar boven breder worden en hoe je je breiwerk in elkaar zet. Heb je je eerste paar projecten gemaakt en heb je een beetje in de gaten hoe patronen werken? Dan is er echt een schat aan patronen te vinden op internet, in breiboeken en in tijdschriften die je bij de boekhandel vindt. Je zult je de rest van je leven waarschijnlijk niet meer vervelen.

Heb je nog vragen over de breiles of iets anders?

Schroom niet om contact met me op te nemen. Het liefst ontvang ik een mailtje op dominique@ikwilbreien.nl. 

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe producten en kortingsacties!!