Hoe kun je geld verdienen met breien?

Je vraagt je misschien wel eens af of je geld kunt verdienen met breien. Je hebt misschien wel eens uit zitten rekenen dat het verkopen van je gebreide projecten je geen leefbaar uurtarief zal opleveren. Dat is dan ook niet de manier. Ik zal je nu vertellen hoe ik jarenlang geld heb verdiend met breien, lang voordat ik een webshop begon.

Affiliate marketing

Ja, ik geef toe, deze term klinkt wel een beetje scammy, maar dat is het niet. Affiliate marketing is eigenlijk het promoten van de producten van een ander en als er iets via jou wordt verkocht, dan krijg je daar een commissie voor. Je krijgt via het affiliate programma (soms wordt het ook wel partnerprogramma genoemd) een link en als er wat via die link wordt verkocht, dan krijg jij daar een percentage over. Heel veel webshops, ook bol.com en coolblue, hebben zo'n programma. 

 

Geen miljonair

Ik zal niet doen alsof ik miljonair geworden ben met affiliate marketing, dat is natuurlijk niet zo. Ik begon er mee toen mijn oudste zoon net was geboren en ik nog 4 dagen per week in loondienst werkte. De aandacht die ik aan mijn website besteedde was minimaal en dan zijn de resultaten dat natuurlijk ook. Maar het was wel al snel zo dat mijn hobby me meer opleverde dan dat het kostte.

Ik kon destijds geen breigaren webshop vinden die een affiliate programma aanbood. Ik deed uiteindelijk mee met het programma van bol.com. Ik kocht bijvoorbeeld een boek met breipatronen voor baby's toen ik zwanger was van de tweede. De babykleertjes die ik maakte met de patronen uit dit boek plaatste ik op mijn blog, met een affiliate link naar het boek. Klikte er iemand op die link en werd het boek dan verkocht, dan kreeg ik een percentage van dat bedrag.

Ik nam me voor om zelf wel een affiliate programma te beginnen, mocht ik ooit een webshop beginnen. Nu is het dus zover. Nu al interesse? Je vindt het hier: https://ikwilbreien.goaffpro.com/.

Geen website meer nodig

Je hoeft tegenwoordig niet eens een website te hebben om geld te kunnen verdienen met affiliate marketing. Je kunt ook social media gebruiken. Ik denk nog steeds dat een blog/website wel een erg goede manier is, omdat op de meeste social media je post na 24 uur nauwelijks meer zichtbaar is. De blogs met mijn babykleertjes leverden 5 jaar na dato nog steeds bezoekers op mijn website en kliks op de links op. 

Niet voor iedereen

Eerlijk gezegd denk ik dat het niet voor iedereen is weggelegd. Mensen die cursussen over affiliate marketing verkopen doen altijd net of je met weinig werk aan de lopende band dingen verkoopt, maar dat is niet mijn ervaring. Je moet wel degelijk moeite doen en het kost ook wel wat tijd voordat je website gaat scoren in zoekmachines en je veel bezoekers krijgt. Ook volgers krijgen op social media gaat niet vanzelf. 

Ik vind het zelf erg leuk om nieuwe dingen te leren en ik zag het ook als een spelletje om mijn blogs te verbeteren en meer bezoekers te krijgen. Die kennis heeft er mede toe geleid dat ik nu mijn eigen bedrijf kan beginnen. 

Gratis beginnen

Het voordeel van affiliate marketing is dat het in principe geen geld kost om te beginnen. Aanmelden bij een programma is gratis en je krijgt betaald als je wat verkoopt. Wil je een website beginnen, dan kan dat wel een beetje geld kosten. Ik betaalde voor mijn domeinnaam en hosting de eerste jaren 20 euro per jaar, niet zo veel dus. Het is ook mogelijk om een gratis website te maken.

Lijkt het jou wat?

Je kunt je hier aanmelden: https://ikwilbreien.goaffpro.com/

Meer informatie

Wil je meer weten over wat affiliate marketing precies is?
Dit schrijft de Kamer van Koophandel er bijvoorbeeld over: https://www.kvk.nl/advies-en-informatie/marketing/affiliate-marketing-uitgelegd/

Via zoekmachines is er nog veel meer informatie te vinden. 

 

Nieuws

Populaire producten

Meest verkocht

View all
Breipatroon damestrui met V-halsBreipatroon damestrui met V-hals
Breipatroon damestrui met V-hals
VerkoopprijsVanaf €3,00
Breipatroon hoodie voor kinderenBreipatroon hoodie voor kinderen
Breipatroon hoodie voor kinderen
VerkoopprijsVanaf €3,00
Scheepjes ScrumptiousScheepjes Scrumptious
Scheepjes Scrumptious
Verkoopprijs€3,50
Bespaar €4,30
Breipakket babytruitje. Patroon + materialenBreipakket babytruitje. Patroon + materialen
Breipakket babytruitje. Patroon + materialen
VerkoopprijsVanaf €10,50 Normale prijs€14,80
Breipakket vestje voor baby's en peutersBreipakket vestje voor baby's en peuters
Breipakket vestje voor baby's en peuters
VerkoopprijsVanaf €10,00

Breipatronen

View all

Breipakketten

View all
Breipakket EK vlaggetjes
Breipakket EK vlaggetjes
Verkoopprijs€10,40
Breipakket damesvest (inclusief patroon)Breipakket damesvest (inclusief patroon)
Breipakket damesvest (inclusief patroon)
VerkoopprijsVanaf €15,50
Breipakket damestrui met ronde halsBreipakket damestrui met ronde hals
Breipakket damestrui met ronde hals
VerkoopprijsVanaf €21,00
Breipakket hoodie voor kinderenBreipakket hoodie voor kinderen
Breipakket hoodie voor kinderen
VerkoopprijsVanaf €16,00
Bespaar €4,30
Breipakket babytruitje. Patroon + materialenBreipakket babytruitje. Patroon + materialen
Breipakket babytruitje. Patroon + materialen
VerkoopprijsVanaf €10,50 Normale prijs€14,80
Breipakket vestje voor baby's en peutersBreipakket vestje voor baby's en peuters
Breipakket vestje voor baby's en peuters
VerkoopprijsVanaf €10,00
Kumihimo pakketKumihimo pakket
Kumihimo pakket
VerkoopprijsVanaf €6,80