Trellis steek

De trellis steek is een breisteek die makkelijker is dan hij eruit ziet. Het is daardoor een steek die ook zeer geschikt is voor beginners. Trellis is een Engels woord en het betekent ‘latwerk’ of ‘hekjes’. 

Het stukje in het voorbeeld is hoe ik het zou gebruiken voor een sjaal. Ik heb de eerste 4 toeren recht gebreid, waardoor je een stukje ribbelsteek krijgt. Ook aan de zijkanten brei ik steeds 3 steken recht. De ribbels aan de onderkant en aan de zijkant voorkomen dat het werk gaat krullen. Gebruik je deze steek voor een trui of voor een muts, dan kun je het beste de drie steken recht aan beide zijkanten weglaten. Je kunt in plaats van de ribbels aan het begin dan een boordsteek naar keuze gebruiken.

OMSCHRIJVING

Aantal steken: Een meervoud van 6 +1, (Ik had er 49)

Toer 1 (verkeerde kant): 3 recht, averecht tot laatste 3 steken, 3 recht
Toer 2 (goede kant): 3 recht *1 recht, 5 afhalen met draad aan de voorkant, herhaal vanaf * tot de laatste 4 steken, 1 recht, 3 recht.
Toer 3 (en alle volgende oneven toeren): herhaal toer 1
Toer 4: 3 recht, *3 recht, 1 recht onder de losse draad, 2 recht, herhaal vanaf * tot laatste 4 steken, 1 recht, 3 recht.
Toer 6: 3 recht, 3 afhalen met draad aan voorkant, *1 recht, 5 afhalen met draad aan de voorkant, herhalen vanaf * tot de laatste 7 steken, 1 recht, 3 afhelen met draad aan voorkant, 3 recht
Toer 8: 3 recht, *1 recht onder losse draad, 5 recht, herhaal vanaf * tot de laatste 4 steken, 1 recht onder losse draad, 3 recht.

Herhaal toer 1 t/m 8 totdat de gewenste lengte bereikt is.

Breisteken

Populaire producten

breipakket voor beginnersStarterset breien - breipakket voor beginners
Starterset breien - breipakket voor beginners
Verkoopprijs€17,50 Normale prijs€20,15
Breipakket babytruitje. Patroon + materialenBreipakket babytruitje. Patroon + materialen
Breipakket babytruitje. Patroon + materialen
VerkoopprijsVanaf €10,50 Normale prijs€14,80